Har du problemer med, at din robotplæneklipper sidder fast i æbler?

Det moderne haveliv byder på utallige teknologiske hjælpemidler, der kan gøre dagligdagen lettere. En af de mest populære gadgets til haven er uden tvivl robotplæneklippere. Disse smarte enheder tager græsslåningen ud af dine hænder og sikrer, at din græsplæne ser nyslået og velholdt ud uden store anstrengelser fra din side. Men hvad gør du, når æbler og anden frugt bliver til en udfordring for din automatiske hjælper?

Når din robotplæneklipper under frugttræer møder udfordringer

Fra forår til sensommer er det ikke usædvanligt, at frugttræer mister deres last og æbler spredes ud over græsplænen. Det kan være en charmerende del af havens livscyklus, men det er knap så charmerende, når din robotplæneklipper bliver forhindret i sit arbejde. Små grene og faldne blade håndteres generelt fint af robotplæneklippere, men faldne æbler kan være en anden historie. Det kan potentielt skade klipperens blade og endda også forårsage, at den sætter sig fast.

Hvordan robotplæneklippere håndterer forhindringer

Faldne æbler kan blokere for bevægelsen og endda beskadige klippeskærene. Heldigvis er mange moderne robotplæneklippere udstyret med sensorer, der kan detektere disse objekter og enten ændre retning eller stoppe for at undgå skade.

WeShape har løsningen som fjerner æbler og andet helt automatisk

For at undgå at du selv skal samle faldne æbler tit og ofte, kan du overveje at tilføje ekstra udstyr til din plæneklipperven. På WeShape kan du finde en smart løsning i form af en kofanger designet til Gardena Sileno life og city robotplæneklippere. Denne kofanger kan skubbe større objekter, såsom æbler, til side, så de ikke ender under robotten. En sådan enhed kan derfor være til stor hjælp for at holde din robotplæneklipper fri for æbler og andre frugter, der kan forårsage ophobning eller fastkøring.

Forebyggelse og pleje af din robotplæneklipper

Foruden installation af en kofanger kan du også tage andre skridt for at beskytte din robotplæneklipper. Regelmæssig fjernelse af frugter og større grene fra plænen er vigtigt for at forlænge levetiden af din robotplæneklipper og bevare knivene skarpe. Visse reservedele, herunder skæreblade, er udsat for normal slitage og er derfor ikke dækket af producentens garanti. 

Konklusion

Når alt kommer til alt, er din robotplæneklipper en pålidelig ven i haven, der kan håndtere de fleste udfordringer med falden frugt. Med den rigtige pleje og en kofangeren fra WeShape kan du få en bekymringsfri plæneklipning selv i æblesæsonen. Vær proaktiv med vedligeholdelsen, og din robotplæneklipper vil fortsætte med at være en effektiv og tidsbesparende hjælper i mange år fremover.