Plante under en 3D printer

Med nye produktionsmetoder følger nye påvirkninger på miljøet. Miljø påvirkningen af 3D printning frem for mere traditionelle bliver fortsat undersøgt, men organisationer som OECD har allerede lavet nogle analyser og udgivet en rapport omkring dette.

Som ved traditionelle produktionsmetoder afhænger miljøpåvirkningen af 3D printning meget af den præcise teknologi der benyttes.

  • Her hos weshape benytter vi den såkaldte Fused filament fabrication metode. Denne produktionsmetode benytter relativt meget strøm, men vi prøver, så vidt det er muligt, at benytte grøn strøm i produktionen for ikke at belaste miljøet.
  • En af miljøfordelene ved 3D printning af produkter er, at det kræver mindre fragt af produkterne, da man har mulighed for at producere lokalt. Derved er det kun det kompakte råmateriale der skal transporteres og man slipper for at transportere en masse luft i slutproduktet.
  • Da 3D printning er en såkaldt "additive manufacturing" teknik, altså hvor man tilføjer materiale for at lave et produkt, mindsker det også affalds materiale ved produktion. Nogle traditionelle produktionsmetoder benytter "subtractive manufacturing" hvor man skærer materiale fra en større blok for at lave slutproduktet. Dette kan skabe en større mængde affald, som man ikke kan benytte efterfølgende.
  • Vi benytter biologisk nedbrydelig plastik i noget af vores produktion for ikke at bidrage til plastik ophobningen i bl.a. verdenshavene.
  • Til sidst giver 3D printning også bedre mulighed for at reparere produkter. Det kan godt være svært altid at finde de nødvendige reservedele (hvis de overhovedet stadig bliver produceret), men grundet den store fleksibilitet ved 3D printning, kan man producere disse reservedele i små mængder. Hvis du har noget du står og mangler, kan du kontakte os om vi har mulighed for at producere det.

Der er ikke kun fordele for dig i at købe 3D printede produkter, men også for miljøet. Så hvis du har lyst til at prøve at købe et 3D printet produkt, kan du kigge vores udvalg og finde det du mangler.